Aurinkolinna sai tumman värinsä

Viime kuukausi Aurinkolinnassa on paiskittu töitä ahkerasti lähes kellon ympäri, jotta sisätilat saatiin kuvauskuntoon kevään mediapäiväksi. Lisäksi ulkotilat saatiin rapattua ja Aurinkolinna sai tumman värinsä. Rappausta viivytti pitkään jatkuneet yöpakkaset, mutta se saatiin kuin saatiinkin kuntoon juuri mediapäivää edeltävänä yönä. Telineiden purkamisen jälkeen siivottiin ja sepelöitiin vielä piha ja aamulla ensimmäiset median edustajat saivat astella sisään. Tämä oli kyllä loppukirien loppukiri niin sisällä kuin ulkona. Messurakentamisessa aikataulut ovat äärimmäisen tiukkia eivätkä anna periksi yhtään. Muutamassa päivässä saatiin aikaan enemmän näkyvää kuin ehkä koko projektin aikana!

Seuraavat askeleet

Rappauksen jälkeen asennetaan loput pellit, tehdään saunan ja varaston huopakatot valmiiksi ja asennetaan mm. saunaa ympäröivät tehosterimoitukset, joista pieni maistiainen löytyykin jo pihan puolen julkisivusta korkeiden ikkunoiden jatkeena. Terassin lasitukset saapuvat lähipäivinä ja samalla saadaan aloitettua ulkotilojen laatoitukset ja muut pihatyöt.

Sisätilat pientä fiksailua vaille valmiita

Toinen kylpyhuone odottaa vielä laattoja, jonka jälkeen päästään asentamaan loput kiintokalusteet. Aurinkolinna on täynnä pienenpieniä yksityiskohtia, joiden viimeistely on vaatinut tunteja tarkkaa työtä, mutta lopputulos on kyllä kaiken nähdyn vaivan arvoista!

Alla muutamia kuvapoimintoja kuluneen kuukauden loppukirin varrelta.

RS-Insinöörit Oy on alueensa ainoa tekijä, joka kykenee toteuttamaan Jämerä-kivitalot täysin muuttovalmiiksi ja myös rappauksen tekee oma huipputiimimme. Tämä on etenkin asiakkaillemme suuri etu, sillä kakki tulee huolettomasti saman katon alta avaimet käteen -periaatteella.
Päätyseinällä primer, ikkunaseinällä tuore rappauspinta.
Primeroitu päätyseinä ja kodinhoitohuoneen sisäänkäynti.
Aurinkolinna sai mustan värinsä
Tehosterimoitukset antavat julkisivulle viimeisen silauksen. Parvekkeiden päätykaiteet tulevat vielä samalla sävyllä.
Aurinkolinna sai mustan värinsä
Julksivun kaikki kolme tehosterimoitusta valaistaan räystään alta spottivaloilla, jotka antavat lisäksi hieman yleisvaloa alapuolen parvekkeille.
Olohuoneen millintarkasti tehty saarniviilurimakatto on Rotola-Pukkilan rimapaneelia. Se on sävytetty juuri Aurinkolinnaa varten ja sopii täydellisesti yhteen keittiön savutammiviiluisten kiintokalusteiden ja muiden puisten yksityiskohtien kanssa. Katto on tehty täysin ilman jatkoja, sillä jatkokohtaan upotettiin valaisinkiskot.
Aurinkolinnassa on käytetty tasan yhtä suurlaattaa läpi talon, makuuhuoneita lukuunottamatta. Laatta jatkuu tyylikkäästi tilasta toiseen ja sisätiloista terasseille. Kaikissa suihkutiloissa on miellyttävä epäsuora valaistus.
Tarkkaan harkittuja yksityiskohtia
Jopa saunaosaston katosta osa on päällystetty samalla laatalla ja tämä ratkaisu keräsikin runsaasti huomiota pressipäivänä!
Saunan ja suihkutilan puupinnat ovat ThermoRoyal-paneelia, joka tunnetaan suomalaisittain abachina. Saunan seinissä on käytetty vaikuttavaa 30cm levyistä paneelia. Nämä meille toimitti Rakentajan Sarokas.
Aurinkolinnassa aidot luonnonmateriaalit ovat läsnä joka tilassa. Tässä valmistuu makuuhuoneen upea Timberwise TXT-rimaseinä, jonka pohjana on lattioissakin käytetty Tammi Classic -parketti sävyssä Biscuit Grey.
Listojen käyttämistä on vältetty mahdollisimman paljon, mutta käytännöllisyyden kannalta jalkalistat on silti hyvä asentaa. Nämä ovat kuitenkin normaalia matalammat ja sävytetty huomaamattomiksi seinän sävyyn.
Jämerä-kivitaloissa on helppoa tehdä seinään erilaisia lokeroita ja upotuksia.
Kodinhoitohuone toimii myös apukeittiönä.
Linnatuli Hoxter-vesitakka
Linnatulen Hoxter-vesitakka upotettuna olohuoneen seinään. Näkyviin jää vain olennainen!
Terassi ennen rappauksia.

Aurinkolinnan sisustuksen etenemistä voit seurata reaaliajassa instassa @aleksirdesign. Kannattaa olla kuulolla, silllä RS-Insinöörit Oy järjestää myös muutamat pääsylippuarvonnat kaikkien aikojen Naantalin Asuntomessuille!