Lattiat valettu ja seinää nousee

Naantalin asuntomessutalo alkaa vihdoin hahmottua! Valmiille lattialle oli mukava pystyttää telineet ja näinkin suuren talon seinät muurattiin muutamassa päivässä ylös asti. Samalla asennettiin lasiseinän ja saunaosaston päälle tulevat teräspalkit ja muotitettiin isommat betonipalkit ja sisääntulokäytävän näyttävät pylväät. Etupihan pylväät muodostavat autokatoksen palkkien kanssa massiivisen kehikon, johon asennetaan tyylikäs sisääntulopergola. Itse kehikko rapataan talon tummaan sävyyn ja siihen tulee kaunis valaistus.

Yksiaineisen 50cm paksun seinän etuna (monien muiden etujen lisäksi) on, että siihen voidaan helposti tehdä kaikenlaisia koloja ja upotuksia. Naantalin Aurinkolinnassa näitä seinäsyvennyksiä tulee mm. keittiön välitilaan. Näin saadaan mukavasti 20cm lisää työskentelytilaa! Syvennyksiä löytyy myös pukuhuoneesta ja kahdesta makuuhuoneesta. Näihin asennetaan seinään upotettavat hyllyköt, jotka toimivat kätevänä laskutilana. Myös seinä-wc:n huuhtelusäiliö saadaan upotettua ulkoseinään ja näin turhalta koteloinnilta vältytään.

Tässä vaiheessa suunnittelupuolella on kiirettä, sillä käymme mm. tulevien asukkaiden kanssa läpi ensimmäisiä sisustukseen liittyviä päätöksiä. Toimitusajat monille tuotteille ovat hurjan pitkiä, joten tilaukset on tehtävä ajoissa. Ulko-ovien yhteistyökumppaniksi valitsimme Päijänne-Ovet. Pääovi ja sen yhteyteen tulevat ikkunat valmistetaan mittatilauksena saarnipuusta ja itse ovilevyllä on paksuutta vaikuttavat 9cm. Sekä pääoveen, että kodinhoitohuoneen lasioveen asennetaan Yale Doorman -älylukot.

Tätä kirjoittaessa työmaalla on jo kattoristikot paikoillaan ja aluskatteen asennus on aloitettu.

Jämerä-paketteja piha täynnä.
Tässä näkymä messutalon sisääntulokäytävään. Pääovi asennetaan tuonne lapion paikkeille.
Näkymä keittiön nurkasta olohuoneeseen, saunaosastolle ja terassille päin.
Vasemmalla näkyvä matala kolo ei ole tonttuovi, vaan siihen asennetaan seinään upotettava vesitakka.
Olohuoneen ja eteiskäytävän jakavan kantavan keskiseinän palkin muotitusta.
Sisääntulokäytävän palkkien ja pylväiden muotituksia.
Tässä näkyy autokatos ja perällä varastotilat. Naantalin asuntomessualueella on rakentaminen täydessä vauhdissa ja toisinaan alue on aivan tukossa.

RS-Insinöörien kuvagalleriaa on myös päivitetty, mukana paljon uusia kuvia mm. Jämerä-kivitaloista kaikissa vaiheissaan.

Tags: