Pohjamaalit seinissä ja laatoitus aloitettu

Naantalissa sisätyöt etenee vauhdilla. Seinät on tasoitettu, märkätilat vesieristetty, pohjamaalit seinissä ja laatoitus aloitettu olohuoneesta. Loput ikkunat ovat myös paikoillaan. Valmiiden kattojen upotetut Hide-a-liten alasvalotkin on jo asennettu, yhdestä kuvasta sellaisen voikin jo bongata! Naantalin Aurinkolinnan valaistus tulee olemaan erittäin monipuolinen ja erilaisiin tunnelmiin mukautuva ja esittelen sitä tarkemmin vielä moneen otteeseen.

Seuraava viikko menee laatoitustöissä. Makuuhuoneita lukuunottamatta kaikki muut tilat laatoitetaan upealla beigenharmaalla 120x120cm laatalla. Tuo laatta onkin yksi talon punaisista langoista. Se jatkuu sisätilojen lisäksi ulos parvekkeille ja koko pääterassille, aina etupihalle pääsisäänkäynnin käytävälle asti. Terasseille tulee pienempi, ulkotiloihin suunniteltu anti-slip -versio samasta laatasta. Ulkolaatta on mitoiltaan 60x120cm ja sisältä ulkotiloihin siirtyessä laatat saadaan jatkumaan tyylikkäästi samassa linjassa.

Ikkunoiden asennusta

Meillä on usein tapana asentaa ikkunat paikoilleen vasta tasoitus- ja muiden likaisten sisätöiden valmistuttua mikäli mahdollista. Näin vältytään ylimääräiseltä suojaamiselta ja teippaamiselta, eli säästyy aikaa ja saadaan ikkunat puhtaina paikoilleen. Ikkunoiden smyygitkin on valmiiksi maalattu lopulliseen sävyynsä ja ne ovat ennen kaikkea suorat ja virheettömät, kun ei tarvitse varoa ikkunaa.

KLAS1 Ikkunat
Eclisse liukuovet

Yllä näkymä eteisestä kahteen etupihan puoleiseen makuuhuoneeseen, oikealla työhuone. Naantalin Aurinkolinnan kaikki väliovet ovat Eclissen listattomia liukuovia, jotka on tilattu erikoissävytettynä seinämaalin sävyyn. Työhuoneeseen tulee vielä astetta elegantimmat pronssilasiset pariliukuovet suoraan Italiasta, ne valitsin tähän heti projektin alkuvaiheessa. Oviin tulee kulmikkaat vetimet, sävyssä mattagrafiitti.

Kaikkien oviaukkojen korkeus on normaalia korkeampi 230cm, joten pidemmänkään messuvieraan ei tarvitse varoa päätään. Liukuovissa on tietysti myös soft-close -ominaisuus, jolloin ovet avautuvat ja sulkeutuvat äänettömästi. Näistä lisää sitten kun ovilevyt ovat paikoillaan!

Päämakuuhuoneen tuleva sängynpäätyseinä

Päämakuuhuoneesta ja työhuoneesta pääsee lasipariovista omille parvekkeilleen. Ulko-ovet Aurinkolinnaan toimittaa Päijänne-Ovet. Kuten arvata saattaa, myös ovet teetettiin mittojen mukaan. Ovien saranat ja vetimet sekä lasiovien ikkunalistat maalautettiin samalla sävyllä kuin ovikin.

Makuuhuoneen kattoon tehtiin alaslasku, johon asennetaan epäsuora valaistus kiertämään koko huoneen. Alaslaskusta huolimatta huonekorkeudeksi jää noin 320cm. Alaslasku päättyy juuri ennen kaappiseinää ja kaapit tulevat aivan kattoon saakka.

Katon alaslasku epäsuora valaistus
Näkymä pukuhuoneesta olohuoneeseen ja keittiöön.
Aurinkolinnan saunaosasto

Saunaosasto vesieristettynä ja valmiina laatoitukseen! Saunan 5-metristä kulmaikkunaa pysähtyy aina ihailemaan. Suihkutila suunniteltiin omaksi kolokseen, jonka katto tulee hieman muuta tilaa alemmaksi. Siihen upotetaan suuret black chrome -sadesuihkulautaset sekä tietysti epäsuoraa valaistusta luomaan hämyistä tunnelmaa saunailtoihin. Vieserin linjalattiakaivoon tulee laattakansi.

Pohjamaalit seinissä ja laatoitus aloitettu

Messutalon edistymistä voit seurata myös Instagramissa @aleksirdesign. Aurinkoista viikonloppua!