Pohjan täyttöä, vesiä ja viemäreitä

Naantalin Aurinkolinna etenee aikataulussa ja asuntomessualueella käy kova kuhina. Sokkelit on muurattu, pohja täytetty, viemärit ovat paikoillaan ja tällä hetkellä vedetään loppuja käyttövesiä ja lattiassa kuljetettavia sähköjä mm. lattiapistorasioille. Seuraavaksi verkotus ja lattialämmitysputkien asennus. Lattiavalun jälkeen lähtee sitten seinät nousemaan vauhdilla!

Myös Linnatulen Hoxter-vesitakka vaatii paljon huomiota jo tässä vaiheessa, jotta putkitukset tulevat ylös oikeasta kohdasta ja takan älyjärjestelmä saa vaadittavat ohjauskaapelinsa. Työmäärää lisää takan upotus kokonaan seinän sisään piiloon. Talon energiaratkaisuista on tulossa tuonnempana oma postauksensa, sillä kyseessä on mittava tietokoneohjattu järjestelmä.

Käyttövedet viedään piiloon teknisen tilan asennuslattian alle. Jakotukin huoltaminen tapahtuu tarvittaessa lattian huoltoluukun kautta.

Aurinkolinnan wc- ja pukuhuonetilojen allaskalusteet ovat seinällä leijuvaa mallia, joten vedet ja viemärit tulee vetää myös seinän sisällä kaappiin. Mikään ei ole kamalampaa, kuin hieno seinälle asennettu allaskaluste pilattuna valkoisella, muovisella viemäriputkella.

Kodinhoitohuoneeseen (ylempi kuva vasen ylänurkka) tulee Vieser Square -designlattiakaivo, joka tulee toimimaan lattiakaivon roolin lisäksi pienenä kurapisteenä, jossa voi kätevästi huuhtoa vaikka likaiset kengät. Aurinkolinnan kodinhoitohuone toimii siis myös arkieteisenä, josta pääsee kätevästi kauppakassien kanssa suoraan keittiöön.

Vieser Square -lattiakaivon kansi oikealla. Koko on mukavat 60x60cm.
Näkymä olohuoneesta keittiön suuntaan.

PS. Huomasithan lehtijutun Aurinkolinnasta ja messualueesta yleisesti uudessa 9/2021 TM Rakennusmaailmassa!

Tags: